shadow

"…וזו הסיבה שחשוב לך להשיג לעצמך אוטוריטה"

אוטוריטה היא מושג מוזר. אוטוריטה היא מושג מופשט לחלוטין. אין בשום מקום 'אוטוריטה' שאפשר לראות אותה או לגעת בה. היא לא משהו שאפשר לקנות בחנות. ובכל זאת, השפעותיה של האוטוריטה ברורות וניכרות כל כך עד שאין כל ספק האם היא קיימת ברשותך, או שאינה קיימת. אני רוצה להבהיר כבר כאן בפתיחה – מוטב לך בהרבה שתהיה לך אוטוריטה.

אחת ההגדרות של מילון וובסטר לאוטוריטה היא "תכונת הביטחון העצמי של מישהו שיודע הרבה על משהו, או שמכובד על ידי אנשים אחרים, או שמצייתים לו". הגדרה אחרת היא "תכונה שגורמת למשהו להיראות אמיתי או מציאותי."

כאיש או אשת מקצוע, אם אין לך אוטוריטה, מצבך עגום. אנשים שמחפשים מומחים ובעלי מקצוע שיעזרו להם מעדיפים תמיד לבחור בכאלו שנחשבים אוטוריטה בתחומם. בעל מקצוע שאינו נתפס כאוטוריטה ייתקל בהתנגדויות ללא הרף, ויכוחים והתעלמות מעצתו. בעלת האוטוריטה זוכה לציות כמעט מיידי, והנועצים בה נוהגים לפעול על פי הנחיותיה.

מעבר למשמעות המיידית ברמת האינטראקציה שלכם עם אנשים שאתם עובדים איתם, יש לכך משמעות מעט נסתרת יותר, אבל בעלת השפעה אדירה בטווח הארוך. כאשר אתם נתפסים כאוטוריטה, הנועצים בכם צפויים לעשות את מה שהנחיתם אותם לעשות. בהנחה שאתם אנשי מקצוע סבירים, המשמעות היא שהם ישיגו את התוצאות שחיפשו לעצמם. אנשים כאלו יהיו אסירי תודה, ישלמו בזמן וימליצו עליכם בכל הזדמנות. כלומר, הם ימשיכו לחזק ולבנות את האוטוריטה שלכם, ויקלו עליכם להמשיך לשרת אחרים בעתיד.

הלקוח שלא מימש את עצתכם, או עשה זאת בחצי לב וללא אמונה, כנראה שלא יגיע למטרתו. מאפיין אנושי מצער הוא שרוב האנשים בורחים מלקיחת אחריות. לאותו לקוח קל הרבה יותר להאמין שהייעוץ שלכם לא היה טוב, מאשר להודות שלא עשה את הנדרש. אפילו אם הוא מכיר באחריותו לכישלון, עדיין יחוש שכספו בוזבז ולא יוכל שלא להרגיש רע כשישלם לכם. בנוסף, לא יהיו לו תוצאות להראות לאחרים או לספר עליהן. הסיפור היחיד שיש לו הוא סיפור הכישלון האישי שלו. והוא לא ירוץ לספר על כך לאחרים.

אוטוריטה היא לא סתם מקום. היא פירמידה של הזדמננויות שאינה נגישה לאלו שאין להם.
אוטוריטה היא לא סתם מקום. היא פירמידה של הזדמננויות שאינה נגישה לאלו שאין להם.

לכן, לאיש מקצוע, אוטוריטה אינה מותרות. היא צורך חיוני. איש מקצוע שלא מבסס את האוטוריטה שלו נדון למלחמה מתמדת על מקומו. הוא יעבוד קשה יותר, אבל יזכה בפחות הערכה, תודה ותגמול. הוא עשוי להיות מקצוען לא פחות מאחרים, אבל זה רק יחזק את התסכול שלו על שאינו מצליח כעמיתיו למקצוע, ואינו מצליח להשפיע בעזרת הידע שלו ולעזור לכל אותם אנשים שהוא יודע שהיה יכול להביא להם תועלת.

יש הרבה דרכים לבסס אוטוריטה. הדרך המקובלת (ובעיני – הטיפשית) היא לעבוד קשה שלושים שנה ולחכות שמישהו יכיר בך כאוטוריטה. אבל אני רוצה להזכיר לך את ההגדרה של אוטוריטה שהבאתי למעלה, המתחילה במילים "תכונת הביטחון העצמי של מישהו…"

כמו רוב הדברים החשובים בחיים, אוטוריטה קשה לקבל מאחרים. עדיף בהרבה לקחת אותה בעצמך. הביטחון העצמי שלך בהיותך אוטוריטה, והפגנת הביטחון הזה מול אחרים, היא הדרך המהירה, הפשוטה והאפקטיבית ביותר לזכות בה.

אני טוען שאחת הדרכים הקלות, המהירות, הנגישות והמתאימות ביותר לאנשי מקצוע לדרוש ולבסס את האוטוריטה שלהם (גם בעיני עצמם, כאשר זה נדרש) היא לכתוב ולהוציא לאור ספר מקצועי מצליח. ספר כזה יציג את האוטוריטה הזו לעיני כל באופן שאינו פתוח לוויכוח, ויבסס תשתית להצלחה מקצועית, השפעה והכרה השמורים לבעלי האוטוריטה בתחומך.

אבל, כאן יש להכניס מילת אזהרה. כדי שזה יקרה יש לכתוב ספר מצליח. ספר שייצא וייכשל לא יביא אלא חלק זעיר מהתועלת הרצויה. כתיבת ספר מצליח מחייבת יותר מאשר רק את הידע המקצועי שלך. למעשה, ספר שיתבסס רק על הידע המקצועי שלך נדון מראש לכישלון.

יש דרך לכתוב ספר מקצועי מצליח. עשיתי זאת מספר פעמים בעצמי, וגם לימדתי אחרים לעשות זאת. יש מודל ושיטה שאפשר להשתמש בהם כדי להגיע את הספר המקצועי המצליח שלך תוך חודשים ספורים. בקרוב אני עומד להציג את השיטה הזו, ואני מזמין אותך ללמוד אותה ממני. לכל הפרטים – לחצו על הקישור ל- "צריך חללית" – הסדנה שתלמד אותך איך לתכנן, לכתוב ולהוציא לאור ספר מקצועי מצליח פרי עטך עוד השנה.

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן